Блог

Топ 5 кращих ресторанів галицької кухні у Львові

Пізнавати нові країни та регіони через локальну кухню – одне із найцікавіших вражень у подорожах. Гастротури стають все більш популярними. Туристи їдуть до Львова не тільки, щоб відвідати музеї чи помилуватись пам’ятками архітектури, але й задля нових гастрономічних емоцій. Галицька кухня – це мікс смаків та кулінарних традицій різних народів — поляків, українців, євреїв, вірмен, австрійців.

Ми завжди тримаємо руку на пульсі ресторанного життя у Львові і ділимось з Вами власним рейтингом кращих ресторанів з оригінальними стравами, які можна спробувати лише у Львові.

Де поїсти у Львові страви локальної галицької кухні?

Ресторація “Бачевських”

Автентичний інтер’єр закладу, музика міжвоєнного періоду та авторська подача нової галицької кухні перенесуть Вас на початок 20-го століття.  Ресторан названо на честь легендарної львівської родини Бачевських – власників лікеро-горілчаної фабрики, яка була заснована ще у 1782 році і функціонувала до 1939 року. Рекомендуємо спробувати зупу по-бердичівськи, журек за переписом Пані Стефи, сирник львівський та фірмові наливки і настоянки.

“Дуже Висока кухня”

Заклад із мережі креативних ресторанів Львова !FEST. Тут немає меню – гості можуть замовити щось на свій смак, поспілкувавшись безпосередньо з шефом. Акцент – на локальні продукти. Ресторан розташовано на п’ятому поверсі Венеційської кам’яниці на площі Ринок. І тут – неймовірна тераса з панорамою на дахи старого міста.

“Гвара”

Ресторан назвали на честь львівської говірки – «ґвари» на місцевому діалекті. Заклад розташовано на першому поверсі та у підвалі кам’яниці на вулиці Братів Рогатинців, де в радянський час був культовий пивбар “Під Вежею”. Власне у підвалі ресторану можна побачити добре збережену вежу – частину фортифікацій Львова 14-го століття.

Рекомендуємо спробувати різдвяний борщ з вушками та пироги (вареники) з різними начинками.

Ресторація “Над Цукернею”

Відвідувачі мають нагоду перенестись в часи Австро-Угорської імперії та спробувати страви, які стали культовими у Львові в цей період – перш за все, різноманітні шніцлі. Візитівкою ресторану є борщ-сауер – питний борщ із піною зі сметани та вушками.

Трапезна ідей

Ресторан, що розташований у пивницях монастиря бернардинів. Атмосферу в закладі створює посуд ручної роботи місцевих склодувів, масивні дубові столи та приглушене світло. Пропонують гостям страви галицької кухні – монастирський борщ з чорносливом, вепрові реберця в меді чи цибулевий пиріг. А ще тут можна спробувати наливки власного виробництва.

Якщо Ви хочете не лише скуштувати культові страви галицької кухні в кращих ресторанах Львова, але й дізнатись:
  • звідки походить вислів “приїхали греки – привезли цитрини”
  • чому традиційним різдвяним десертом на Галичині є рогалики з рожею та кутя з маком
  • чим займалась у багатих львів’ян служниця “кав’ярка”
  • кому українці завдячують культовим соусом до м’яса – буряком з хроном, та багато іншого – запрошуємо в наш ексклюзивний гастротур галицької кухні у Львові

Якщо ж Ви волієте залишатись вдома, але дуже хочете спробувати страви галицької кухні, то у нас є віртуальна дегустація галицької кухні. Ми доставляємо дегустаційні сети, а Ви – підключаєтесь онлайн до нашого кулінарного експерта та насолоджуєтесь новими смаками.

Вас також може зацікавити

Ми з вами зв’яжемось

Дякуємо! Ми отримали Ваше повідомлення та невдовзі з Вами зв'яжемось.
Упс! Щось пішло не так. Будь ласка спробуйте ще раз пізніше.